Een team met plezier presteert beter en maakt jouw werk leuker!

Bij Buro Kompas draait alles om verbinding, samenwerking en waardering. Niet als extraatje, maar als fundament voor sterke, energieke teams.

Ik werk met organisaties die werkplezier serieus nemen. Die begrijpen dat medewerkers die met plezier werken, beter samenwerken, zich meer betrokken voelen en dat uitstralen naar klanten en collega’s. Die ook zien dat werkplezier het werk van leidinggevenden leuker en lichter maakt.

Mijn workshops en trajecten zijn interactief, praktisch en energiek. Ze geven teams op een luchtige manier ruimte om stil te staan bij serieuze thema’s als waardering, verbinding, raakvlakken en eigenaarschap.

Want werkplezier komt niet vanzelf. Het ontstaat als je er samen aandacht aan geeft. Als er ruimte is om elkaar écht te leren kennen. En als je werkt met een plan dat blijft hangen.

Daar zit mijn kracht: ik help leidinggevenden om het werkplezier in hun team te versterken. Speels van vorm, serieus van aanpak.

Het resultaat? Meer betrokkenheid, sterkere prestaties en medewerkers die met trots jouw organisatie uitdragen.

"Ik geloof niet in concurrentie maar in gezamenlijk overwinnen" Anouk


Een kompas heeft meerdere richtingen.

Buro Kompas is geen eenvrouwszaak, maar een netwerk.

Ik geloof in samenwerking. Ook achter de schermen. Daarom werk ik samen met andere ervaren trainers, coaches en gedragsveranderaars. Mensen die net als ik geloven in de kracht van werkplezier, verbinding en eigenaarschap.

Soms sta ik zelf voor de groep. Soms doe ik dat samen met iemand die een ander perspectief meebrengt. Zoals Emma, die als generatie-expert jonge en ervaren collega’s dichter bij elkaar brengt. Of Janneke, die organisaties helpt om grenzen te stellen zonder verbinding te verliezen.

Bij grotere groepen neem ik altijd extra trainers mee. Niet alleen om het praktisch goed te organiseren maar ook om voldoende persoonlijke aandacht en diepgang te garanderen. Zo zorgen we samen voor beweging, veiligheid en impact.

Buro Kompas groeit met de vraag van de organisatie mee. We kiezen samen wie het beste past bij het team en het thema. Zo blijft de kwaliteit hoog, en de impact groot.

Of het nu gaat om werkplezier, gedragsverandering of samenwerking:

je krijgt altijd een aanpak die klopt en mensen die met hart en ziel bijdragen.

“De mooiste gesprekken beginnen niet met wat je doet, maar met wie je bent. ” Anouk

Wie ik ben als ik niet aan het werk ben?

In mijn workshops zeg ik het vaak: “Achter iedere wat zit een wie.”

Als je weet waar mensen energie van krijgen, hoe ze opladen na het werk of wat hen drijft, dan ontstaat er echte verbinding. Daarom vertel ik altijd graag iets meer over mezelf.

Samen met mijn man Gosse, onze Doodle Ollie wonen we in Maarssen. Na bijna tien jaar in het buitenland, waarvan het grootste deel in Kroatië, ben ik in 2005 weer terug in Nederland gekomen. We hebben jammer genoeg geen kinderen, wel een rijk leven vol vrijheid, verwondering en mensen die ons dierbaar zijn.

We houden van reizen en van verhalen verzamelen. Van mensen ontmoeten, nieuwe smaken proeven en zelf avonturen maken. Zo klom ik ooit in zes dagen naar de top van de Kilimanjaro en leer ik het liefst van andere culturen, gewoonten en perspectieven.

In het weekend geef ik mijn vrienden culinaire knuffels in de vorm van zelfbedachte gerechten. Ik duik graag de keuken in zonder recept, experimenteer en probeer in elk restaurant wel een geheim trucje van de kok te ontfutselen. Wat vaak ook lukt!

Want uiteindelijk is dat wat ik het liefste doe: mensen raken. Omdat ik niet alleen kijk naar wat ze doen, maar naar wie ze zijn.

Te gast bij Raaak Praaat over verbinding op de werkvloer

In de podcast Raaak Praaat ging ik in gesprek over mijn favoriete onderwerp: verbinding. We bespraken hoe je in teams en organisaties duurzame verbinding creëert, juist in een tijd waarin samenwerken niet altijd vanzelfsprekend is.

In deze aflevering deel ik praktische en verrassende inzichten, zoals:

  • Hoe zorg je voor verbinding in tijden van thuiswerken?
  • Hoe overbrug je generatieverschillen op de werkvloer?
  • En hoe draagt humor bij aan menselijkheid en onderlinge verbondenheid?